О нама

Историјат Опште болнице Мајданпек

За званични датум оснивања здравствене установе у Мајданпеку сматра се 22.септембар 1961.године који је тада запошљавао 16 радника. У то доба,  два лекара опште медицине, три медицинска техничара, једна бабица, две болничарке, један стоматолог, два зубна техничара, уз секретара дома здравља, књиговође и једног возача могли су да у потпуности одговоре тадашњим потребама града који је имао 3.750 становника. Старији Мајданпечани кажу да услови у којима се радило нису били најбољи, присећају се да је дуга и хладна зима 1962.године, урушила кров зграде у којој се радило, што је само убрзало изградњу нове објекта.

Од 1961.године и места са око четири хиљаде становника Мајданпек је кроз прву фазу изградње Рудника бакра прерастао у модеран град са око 10 хиљада становника са бројним објектима и установама, а од 1970.годинеи са Медицинским центром „Вељко Влаховић“, са свим здравственим службама, 80 болничких постеља, модерном и најсавременије у то доба опремљеном хируршком салом и пратећим службама и објектима. Три године касније завршен је грађевински објекат за хируршку службу са две операционе сале 36 болничких постеља и савремено опремљеним одељењем интензивне неге са четири постеље.

Крајем 1980.године о здрављу становника општине Мајданпек бринула су 252 радника, 10 лекара специјалиста, 26 лекара опште медицине, девет лекара стоматолога, три дипломирана фармацеута, 10 медицинских радника са вишом и 112 са средњом стручном спремом, уз помоћне и  административне радника. Хируршка служба започела је рад 1971.године, а 1974. Уселила се у новосаграђене просторије са савременом опремом која је омогућавала комплетан рад хирурга.

У међувремену, у тражењу начина за најбољу организацију имајући у виду потребе становништва обављене су бројне трансформације, а последњом, у јулу 2006.године, од Организационе јединице Здравственог центра Бор, оформљене су службе постојеће Опште болнице у Мајданпеку и Дома здравља „Др Верољуб Цакић“.